banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Doğru Ürünler İle Su Tasarrufuna Katkı

Saruhan Kimya, vegan Life by Fakir serisi ve Fakir Antibakteriyel Çamaşır Hijyeni ile doğal sürdürülebilirlikle birlikte, su tasarrufuna katkı sağlıyor.

Güncel 17.08.2021, 14:30 Melike Kaya Bayram
95
Doğru Ürünler İle Su Tasarrufuna Katkı

Doğanın dengesinin bozulması ve iklim değişiklikleri, doğal afetlerin oluşmasının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. İnsanların tüketim alışkanlıkları, sanayi kuruluşlarının tedbirsizliği gibi faktörler bu dengenin bozulmasında başrolü oynuyor. Özellikle küresel ısınmanın yol açtığı en büyük tehlike ise kuraklık.

Bireysel su tüketiminden tarımdaki sulama yöntemlerine, büyük sanayi kuruluşlarının atık yönetiminden markaların ekolojik ürünler üretmesine kadar çok geniş bir yelpazede çözümler üretilmesi gereken bu sorunun, ciddiye alınmazsa gelecek için büyük tehdit oluşturduğu öngörülüyor.

Geliştirdikleri çevre ve insan dostu ürünler ile doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı misyon edindiklerini belirten Saruhan Kimya ve Temizlik Ürünleri Pazarlama Müdürü Zeynep Mercan, konuyla ilgili şunlara vurgu yaptı: “Ülkemiz içerisinde bulunduğu iklim kuşağı itibariyle kuraklık sorununu derinden yaşayan ülkeler arasında bulunuyor. Bugün, İç Anadolu’da yer alan göllerin kuruması ve büyükşehirleri besleyen barajlardaki su seviyelerinin giderek düşmesi, kuraklığın insan ve çevre için oluşturacağı tehlikelere karşı en kısa zamanda önlem alınması gerektiğini gösteriyor.

Saruhan Kimya olarak çevre ve tüketici bilincine sahip, insan odaklı bir yaklaşımla ürettiğimiz ürünlerimizle, doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlayarak dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olması için çaba sarf ediyoruz. 

Ekolojik temizlik ürünleri serimiz Life by Fakir’i bu sorumluluk bilinciyle tüketiciye sunuyoruz. Ürünlerimizin tümü vegan ve ecomark sertifikasına sahip. Serinin hiçbir ürünü insan sağlığına olumsuz etkileri olan GDO, SLS, klor, paraben, boya gibi kimyasallar içermiyor.

Konsantre ürünlerimizin üretiminde, konsantre olmayan ürünlere oranla ortalama yüzde 75 daha az su kullanarak, yüksek oranda su tasarrufu sağlıyoruz.

Klasik sıvı, toz deterjanı, konsantre yumuşatıcılarımız yüzde 100 bitkisel içerikli ve doğada çözünürlüğü kolay olan maddelerden oluşuyor. Baby serisi ise bebekler ve hassas cildi olanlar için tamamen insana dost, bitkisel özel formülle üretiliyor. 

Ayrıca Ar-Ge ekibimiz ile birlikte ürün ambalajlarında yaptığımız sürekli geliştirmeyle de bu konuya hassasiyet göstermeye çalışıyoruz.

DAHA AZ SU DAHA AZ ENERJİ KULLANIMI

Ar-Ge ekibi ile gerçekleştirdikleri titiz çalışmalar sonucunda, her zaman daha iyisini geliştirmek için çalıştıklarının altını çizen Zeynep Mercan, “Life by Fakir serisi haricinde, yine Fakir AntibakteriyelÇamaşır Hijyeni ürünümüz de 30 derece yıkamada yüzde 99,99 hijyen sağlayarak, çamaşır makinenizin daha az enerji ve su kullanmasını sağlıyor. Ürün, tüm çamaşırlarınızı yüksek derecelerde yıkamaya ihtiyaç bırakmadan, yıpratmadan, küçültmeden etkili hijyen sağlıyor.

Fakir Antibakteriyel Çamaşır Hijyeni, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı “Biyosidal” ruhsatlı ürünler kategorisinde yer alıyor. Biyosidal ruhsatı, zararlı organizmalar üzerindeki etkinliği kanıtlanmış ve çeşitli laboratuvar testlerinden başarıyla geçen ürünlere veriliyor.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@