banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Eğitimler 2022 Yılında Yüzde 90 Tamamlandı

Çalışanlarına ve müşterilerine değer katmayı hedefleyen Tepe Savunma ve Güvenlik, eğitim konusunda da sürdürülebilir faaliyetlerine devam etmektedir.

Güncel 24.05.2023, 09:30 Melike Kaya Bayram
10
Eğitimler 2022 Yılında Yüzde 90 Tamamlandı

Bilkent Holding’ten aldığı kurumsal mirası gelecek nesillere de taşımayı hedefleyen Tepe Savunma ve Güvenlik, eğitime verdiği önem kapsamında 1 Mart 2016 tarihinde Tepe Akademi Online Eğitim Portalı’nı hayata geçirdi. Faaliyete başladığı günden itibaren istihdam sağladığı ve hizmet verdiği tüm paydaşlarının eğitimli ve nitelikli olmasına önem gösteren Tepe Savunma ve Güvenlik, e-eğitim platformu aracılığıyla iç ve dış paydaşlarının sadece sektörel değil güncel konularda da bilgi edinmesine destek oluyor.

Tepe Akademi aracılığıyla daha çok kişiye, hızlı bir şekilde erişim ulaşabiliyor ve çeşitli alanlarda eğitim hizmeti sunuyor. Ayrıca, kişilerin iş yaşamı dışındaki konularda da gelişimlerine katkı sağlıyor. Ünal Bay, “Şirket olarak, kurulduğumuz günden bu yana yenilikçi, eğitime önem veren, disiplinli ve etik değerlere bağlı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Eğitim anlayışımızı sürekli geliştirerek, ulusal ve uluslararası kalite standartlarının devamlılığını sağlamaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda hizmet vermeye başlayan Tepe Akademi Online Eğitim Portalı’ndan sadece şirket çalışanlarımız değil, Bilkent Holding grup şirket çalışanları ve hizmet verdiğimiz müşterilerimiz de yararlanabiliyor. Platform içerisinde yer alan eğitimler, kişilerin günlük hayatlarında, aile yaşantısında ve kişisel gelişimlerine destek sunabilecek içerikleri de kapsıyor” diye konuştu.

TEPE AKADEMİ’YE MOBİL CİHAZLARDAN ERİŞİLEBİLİYOR

Online eğitim platformu sayesinde eğitime ulaşma konusunda zamandan ve mekândan tasarruf elde edildiğinin de altını çizen Bay, “Çalışanlarımız zamanlarını daha efektif kullanabiliyor. Tepe Akademi kullanıcıları için eğitim konularını önceden belirliyoruz. Kullanıcılar veya çalışanlar, internet erişimi olan her yerden, mobil cihazlar da dâhil olmak üzere, kendilerine atanan eğitimlere erişebiliyor. Eğitim amacıyla bir araya gelme zorunluluğunun da ortadan kalkmasıyla çok daha fazla kişiye ulaşabiliyoruz” dedi.

1804 FARKLI E-EĞİTİM VE 30 FARKLI VİDEO

Tepe Akademi üzerinde yer alan eğitim içeriklerinin müşteri ve çalışan paydaş grubu için sürekli geliştiğini ve güncellendiğini belirten Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Ünal Bay, 2022 yılında atanan eğitimlerin tamamlanma oranının, yüzde 90 olarak gerçekleştiği bilgisini verdi. Tepe Akademi’nin müşteriler tarafından, ‘Teşekkür Belgeleri’ ile de ödüllendirildiğini söyleyen Bay, “E-eğitim portalının içeriğini hem ihtiyaçlar hem de paydaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda sürekli güncelliyoruz. Bu kapsamda 2020 yılında 850 olan e-eğitim sayısını 2022 yılında 1804’e çıkarttık. 2016 ve 2022 yılları arasında atanan 613 bin 121 eğitimin 541 bin 153’ü tamamlandı. Yıllık takvime göre eğitimlerin planlamasının yapıldığı Tepe Akademi üzerinden yılda zorunlu olarak 12 ile 25 arası eğitim ataması yapılıyor. Bizlerde personellerimize atadığımız eğitimlerin tamamlanma oranlarını takip ediyoruz. Mavi yakalı çalışanlarımız için açtığımız ‘Sahadan Ofise’ programında terfi almaya hak kazananları belirleme aşamasında, bu eğitimlerin tamamlanma durumlarını kontrol ediyoruz ve değerlendirmelerimizi bu kriterlere göre gerçekleştiriyoruz. Bu bizim fazlasıyla önem verdiğimiz bir konu. Çünkü eğitimlerini tamamlayanların verisi bize, çalışanlarımızın birtakım bireysel yetkinliklerini artırmaya özen gösterdiğini, öğrenmeye açık olduğunu, kendini geliştirme konusuna önem verdiğini ve sorumluluk bilincinin yüksek olduğunu kanıtlıyor.  Tepe Akademi, 1804 farklı e-eğitim ve 30 farklı video içeriğiyle hizmet veriyor. Eğitimin kategorisine, tamamlanma oranına, başarısına göre raporlar hazırlıyoruz ve müşterilerimiz Tepe Süreç Yönetim Sistemi üzerinden bu raporlama sonuçlarını online görüntüleyebiliyor. Böylece projelerinde çalışan özel güvenlik görevlilerinin hangi eğitimleri aldığı konusunda bilgi sahibi olabiliyorlar” diye konuştu.

Eğitimlerin yanı sıra, İnsan Kaynakları tarafından, çalışanlara ulaştırılması gereken bilgilendirmeler ve duyuruların Tepe Akademi üzerinden, tüm personele iletildiğini belirten Bay, “Tedarik yönetimine katkı sağlamak amacıyla personelin beden ölçüleri, Tepe Akademi’de sürekli aktif tutuluyor ve hata payı düşürülüyor. Operasyon birimlerine katkı sunma konusunda ise özel güvenlik görevlisi kimlik kartlarının yenilenme tarihi takibinde SMS ve e-postalarla hatırlatmalar yapılıyor. Tüm bu iş süreç destekleriyle de eğitim hizmeti desteği sağlamasının yanı sıra, Tepe Savunma paydaşları için sürekli faaliyet gösteren aktif bir platform olan Tepe Akademi, geleceğe dönük iyileştirmeler için de büyük önem taşıyan anket çalışmaları konusunda mevcut altyapısıyla destek sunuyor. Bu platform içinde, olası afet durumlarında çalışanlarımızın acil durum bilgilerini aktif bir şekilde tuttuğumuz bir alana da sahibiz. Tepe Akademi, bizler için eğitimin yanında gelişen ve değişen ihtiyaçlarımızı karşılama konusunda da yardımcı olarak, çeviklik kazandırıyor” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@