banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Matematikte Türkiye’yi Gururlandıran Başarı

Batı Karadeniz’in en iyi okulları arasında gösterilen Bilsem öğrencileri, Uluslararası Caribou Contest Matematik Yarışması’nda 12’nci olarak büyük gurur yaşattı.

Güncel 10.05.2021, 16:00 Melike Kaya Bayram
343
Matematikte Türkiye’yi Gururlandıran Başarı

Dünya çapında binlerce lise öğrencisinin katılımıyla düzenlenen Kanada merkezli Uluslararası Caribou Contest Matematik Yarışması’nda, Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) öğrencileri dünya 12’ncisi oldu. Pandemi koşulları nedeniyle online olarak düzenlenen ve 1 yıl içinde farklı zamanlarda yapılan altı aşamadan oluşan yarışmanın ilk üç aşamasında Bilsem üçüncü sınıf öğrencileri Berkay Balcı, Sare Su Çiftçi ve Uras Şen dünya birinciliğini paylaştı. 6 Mayıs’ta tamamlanan yarışmada, tüm aşamaların sonuçları değerlendirildiğinde Bilsem öğrencisi Berkay Balcı, Türkiye birincisi ve dünya 12’ncisi oldu.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nın 2020 edisyonunda da 1’inci etapta 2 dünya şampiyonu, 3’üncü etapta 4 dünya şampiyonu ve 4’üncü etapta 7 dünya şampiyonu çıkaran Bilsem, TÜBİTAK’ın düzenlediği bölgesel ve ulusal birçok yarışmada da finalistlik ve şampiyonluğu elinde bulunduruyor.

Bilsem’in en büyük destekçisi olan Tatmetal’in Genel Müdürü Remzi Örnek, Bilsem öğrencilerinin elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak hem büyüdüğümüz topraklara olan borcumuzu ödemek hem de ülkemizin geleceğine anlamlı bir yatırım olarak gördüğümüz Bilsem, dünya çapında başarılara imza atıyor. Matematik gibi önemli bir alanda gençlerimizin günden güne artan başarıları, bundan sonra elde edecekleri başarılarının da bir göstergesi. Ülkemizi birçok kulvarda başarıyla temsil edecek bu gençleri desteklemekten onur duyuyor ve mutlu oluyoruz” dedi.

KDZ. EREĞLİ’DEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA!

Zihinsel, müzikal ve görsel kategorilerde özel yetenekli öğrencilerin becerilerini geliştirebilmesi ve en üst düzeyde kullanabilmesi amacıyla kurulan Bilsem, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği’ne tabi olarak örgün eğitime destek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 5 dönümlük bir arazide yer alan yeni binasında destek eğitim odaları, uygulama atölyeleri, laboratuvarlar, derslikler ve kültür ve spor alanları içeren ve 206 öğrenciye ev sahipliği yapan Bilsem’in ulusal ve uluslararası birçok başarısı bulunuyor.

Bilsem ayrıca pandeminin yoğunlaştığı 2020 Mayıs’ında solunum sorunu yaşayan hastaların yer değişikliklerinde kullanılabilecek taşınabilir mekanik ventilatör prototipi üreterek de gündeme gelmişti. Tatmetal’in Kdz. Ereğli’de eğitim ve kültür alanına yaptığı diğer yatırımlar arasında Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi ve Cemile Tatoğlu Anaokulu da yer alıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@