banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Telekomünikasyon sektörünün kalbi Mobilefest’te atacak

Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nın ana sektör ve başlıklarından birini de “telekomünikasyon” sektörü oluşturacak.

Güncel 31.08.2023, 17:45 31.08.2023, 15:37 Melike Kaya Bayram
24
Telekomünikasyon sektörünün kalbi Mobilefest’te atacak

expoHIS tarafından organize edilen ve yerli bilişim firmalarının yeni teknolojilerini tanıtıp uluslararası iş birlikleri gerçekleştireceği Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nın dördüncü yılında öne çıkan sektörlerden biri de telekomünikasyon olacak. Özellikle 4,5G abone sayısındaki artışla birlikte artan yatırımlar ve hızlı büyümenin de etkisiyle 2022 yılında 130 milyar TL’lik ciroya ulaşan telekomünikasyonun pek çok alt kırılımıyla ele alınacağı fuarda sektörün en yenilikçi ürün/hizmet grupları ile gelecek trendleri tanıtılacak.

Telekomünikasyon sektörünün kalbi Mobilefest 2024’te atacak

Connect to the World mottosuyla gerçekleştirilecek Mobilefest 2024’te telekomünikasyonun ağırlıklı olarak konuşulacak sektörlerin başında olduğunu ifade eden expoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, “Telekomünikasyon, dünya genelinde hızlı bir şekilde gelişmekte olan ve birçok farklı endüstrinin de temelini oluşturan bir sektör. Çünkü işletmeler, kurumlar ve bireylerin güvenli, hızlı ve kaliteli iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için telekomünikasyon hizmetlerine her zaman ihtiyacı bulunuyor. Biz de Mobilefest sayesinde iletişim teknolojileri, yazılım, dijital pazarlama, yeni teknolojiler, oyun ve daha birçok alanda dünyanın önde gelen markalarını, inovasyonları ve girişimcileri bir araya getireceğiz. Bu kapsamda, telekomünikasyon ve altyapı, siber güvenlik, FinTech, sürdürülebilirlik ana temalarımız olmak üzere, bulut, ISP, veri merkezleri, IoT, mobil cihazlar, metaverse, blockchain, NFT, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yapay zeka, telekomünikasyon ekipmanları gibi pek çok ürün ve teknoloji fuarımız kapsamında sergileniyor olacak. Ayrıca, fuarda sektör profesyonelleri ve akademisyenler tarafından sunulan konferanslar, seminerler, atölyeler ve paneller de düzenlenecek. Fuarda katılımcılarımızı uluslararası iş fırsatları oluşturmak amacıyla yabancı satınalmacılarla, sektör  profesyonelleriyle  bir araya getirecek, iş ağlarını genişletmeleri için fırsatlar sunacağız” dedi.

Elektronik haberleşmeye yapılan yatırımlar 31 milyar TL’ye ulaştı




Pandeminin negatif etkilerinin telekomünikasyon sektörüne bir miktar yansısa da pozitif etkisi olarak dijitalleşme ve haberleşme talebinin beklenenden fazla olmasının sektörün büyümesine katkı sağladığını söyleyen Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Genel Sekreteri Mehmet Sözen “2021 yılında Türkiye’deki elektronik haberleşme sektörünün gelirleri 92 milyar TL iken geçtiğimiz yıl yüzde 41 artışla 130 milyar TL’ye yükseldi. Aynı şekilde yatırımları da yüzde 42’lik bir yükselişle 31 milyar TL’ye ulaşmıştı. Bir önceki yıla göre kişi bazlı mobil abone sayısı normal trendinde yüzde 4 artarak 82,7 milyona ulaşırken uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile mobil bilgisayardan internet abone sayısı da yüzde 58 gibi yüksek bir oranda artarak 706 bini aştı. 2022 sonu itibarıyla mobil yaygınlık oranı yüzde 112 olarak gerçekleşirken geniş bant internette abone başına aylık data trafiği mobilde yüzde 28, sabitte ise yüzde 16 artış gösterdiği görülüyor. Tüm bu veriler ve sektörümüzün yükseliş trendinin önümüzdeki yıllarda da aynı istikrarını koruyup ve hatta daha da yüksek orana artmasını öngörüyoruz. Haliyle karşımızda böyle bir tablo varken telekomünikasyon dünyasına kapılarını açan Mobilefest’in varlığı çok daha önem kazanıyor.”dedi

15 yıl boyunca 5G yatırım ve hizmet harcamaları 1 trilyon TL’ye ulaşacak

Telekomünikasyon sektöründe büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu ve teknolojik gelişmelerin varlığının sonraki yıllardaki büyüme için umut verdiğini vurgulayan Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güneri Dürmüş, “Özellikle, yeni nesil haberleşme teknolojisi olan 5G’nin yaygınlaşması ve dijitalleşme trendinin artmasıyla birlikte sektörün daha da hızlı bir büyüme sürecine gireceğini öngörüyoruz. Nitekim Deloitte Vodafone Ekonomik Etki Analizi raporuna göre 15 yıl boyunca 5G’ye yapılacak yatırım ve hizmet harcamalarının sonucu olarak oluşacak gelir artışının 1 trilyon TL olması bekleniyor. Bu yapılacak yatırımlarda, yabancı ürünlere karşı rekabet gücünü artıracak düzenlemeler ve kamu destek programları ile HTK bünyesinde yerli firmaların geliştirdikleri ürün ve hizmetlere “pozitif ayrımcılık” yapılması, Türkiye’deki telekomünikasyon sektörünün önünü daha da açacaktır. Türkiye’deki müşterilerine daha kaliteli ürün ve hizmet sunan HTK firmalarının uluslararası rekabet ve ihracatının da katlanarak artacağına inanıyorum. Mobilefest de sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri takip etmek, sektördeki diğer oyuncularla bağlantı kurmak, özellikle yurtdışı firmalarla yeni iş fırsatları yaratmak ve müşteri ağını genişletmek için tüm katılımcılara önemli bir platform sağlayacak ve telekomünikasyonun yeni geleceğinde ülkemizin ürettiği değeri daha yukarılara taşıyacak” açıklamalarını yaptı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@