banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Delta Vana Otomasyon’dan çimento sektörü için katma değerli çözümler

Çimento üretim prosesinin zorlu şartlarına uyumlu kaliteli ürünler sunan, teknik destek verebilen, satış sonrası hizmetleri sunan bir tedarikçi seçimi yapmak sürdürülebilir bir proses için kritiktir. Delta Vana Otomasyon, Çimento Sektörü’nün zorlu şartlarıyla başa çıkmak için katma değerli çözümler üretiyor.

Proses Çözümleri 14.08.2023, 11:05 14.08.2023, 09:58 Serkan KIRAÇ
53
Delta Vana Otomasyon’dan çimento sektörü için katma değerli çözümler

Çimento üretim prosesi, kendine özgü ve her biri kritik adımlar içeren zorlu bir dizi aşamadan oluşur. Hammaddenin kalitesi, bu hammaddelerin doğru oranlarda karıştırılması ve öğütülmesi, yüksek performanslı ürün çıktısı için katkı maddelerinin doğru bileşimle eklenmesi, oluşan karışımın yanma işlemine sokulması, kimyasal ve fiziksel analizlerle sürekli ürün çıktısının kontrol edilmesine dikkat etmek gerekir. Öte yandan üretim prosesinde çevreyi korumak, kaynakları doğru yönetmek ve atık yönetimi konusunda da hassas davranmak önemlidir. Sürdürülebilir bir çimento üretimi için çevresel faktörlere özellikle dikkat edilmelidir.  Her adımda kalite kontrolü yapmak, enerji verimliliği sağlamak ve çevresel etkileri minimuma indirmek, sürdürülebilir bir çimento üretimi için önemlidir.

Çimento üretim prosesinde, sürecin kendi dinamiklerine uygun seçilmiş endüstriyel vana ve enstrümanlar kullanılmalı, projelendirmenin her aşaması mutlaka uzman mühendis ekipleriyle tasarlanmalıdır. Güvenli ve verimli bir çimento üretiminde, kaliteli ürün çıktısı almak için vana ve enstrüman seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetmek gerekirse, uygulama gereksinimleri ilk sırada gelir.  Ürün seçiminde öncelikle, çimento üretim prosesinde hangi uygulamaların olduğunu belirlemek önemlidir. Örneğin, basınç, sıcaklık, akış hızı ve ortam özellikleri gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta, seçilen vana veya enstrümanın malzemesinin üretim prosesindeki kullanılan malzemelere karşı dayanıklı olmasıdır. Ürünler, kimyasal direnç, aşınmadirenci ve yüksek sıcaklık dayanımı gibi özellikleri içermelidir. Öte yandan, endüstriyel vanalar ve enstrümanlar, çimento üretim prosesinin güvenliğini sağlamak için uygun sertifikalara sahip olmalıdır. Örneğin, API, ANSI, ISO gibi uluslararası standartlara uygun olmaları gerekebilir. Performans ve dayanıklılık da bir diğer önemli kriterdir. Seçilen vana veya enstrümanlar yoğun, zorlu çalışma koşullarına karşı uzun ömürlü ve dayanıklı olmalıdır. Ayrıca ürünler, bakım kolaylığı da taşımalıdır.  Bir diğer önemli kriter de, ürünlerin otomasyon ve kontrol sistemleriyle uyumlu çalışabilmesi, iletişim protokollerini desteklemesidir. Son olarak da tedarikçi seçimi de ürün seçiminde bir diğer önemli kriterdir.  Çimento üretim prosesinin zorlu şartlarına uyumlu kaliteli ürünler sunan, teknik destek verebilen, satış sonrası hizmetleri sunan bir tedarikçi seçimi yapmak sürdürülebilir bir proses için kritiktir.

Delta Vana Otomasyon’un ürün portföyünde bulunan Honeywell Versatilis transmitter, çimento üretim prosesine bağlı verileri toparlar ve depolar. Marka bağımsız olarak, ürünlere entegre olabilen Honeywell Versatilis transmitter, ortamdaki sıcaklık, basınç,nem, vibrasyon gibi farklı parametreleri ölçüp sonrasında toplanan verileri LoRaWAN haberleşme protokolü ile transfer sağlıyor. Elde edilen veriler bulut sistemde tag veya seri numaraları ile depolanır. Böylece üretimdeki beklenmedik arızaların sayısını en aza indirilir, ekipmanların çalışma süreleri artarken, bakım işlemlerine harcanan zaman ve maliyet azalıyor.

Öte yandan yüksek katma değerli ürünleriyle öne çıkan Flowserve’ün ürünleri de çimento sektörünün zorlu koşullarına uyumlu özellikleriyle tercih ediliyor. Delta Vana Otomasyon, ürün portföyünde bulunan, özellikle Valtek GS küresel vana, Flowserve Logix 510+ pozisyoner, Schneider Eckardt FRS923 serisi regülatör ve Flowserve Valtek 5610 serisi basınç düşürücü vanaları da sektöre yönelik, katma değerli ürünler arasında yer alıyor.

Tüm bu faktörleri dikkate alarak, prosesin özelliklerini, güvenlik standartlarını ve performans gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, uygun malzemeler, boyutlar ve özelliklere sahip olan ürünleri seçmek önemlidir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@