banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Sürdürülebilirlik için platin statü…

Endress+Hauser, EcoVadis sürdürülebilirlik denetiminden bir kez daha 100 puan üzerinden 76 puan aldı. Grup böylece geçen yılki en iyi konumunu korumayı başardı ve benzer şirketler arasında en üst sıralarda yer almaya devam etti.

Proses Çözümleri 14.08.2023, 07:30 14.08.2023, 00:41 Serkan KIRAÇ
27
Sürdürülebilirlik için platin statü…

Endress+Hauser toplam puan sayısı ile 2022 yılında kurumsal sosyal sorumluluk (CSR) alanında platin statüsüne geçmeye hak kazandı. Endress+Hauser CEO'su Matthias Altendorf "Sürdürülebilirlik yolculuğumuz doğal olarak devam ediyor. Platin statüsü doğru yolda olduğumuzu gösteriyor," şeklinde ifade etti.

YÜKSEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİ  
Endress+Hauser, gelecekte artan sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşılamak için bu yılın Nisan ayında Julia Schempp tarafından üstlenilen yeni bir Kurumsal Sosyal Sorumluluk pozisyonu oluşturdu. Schempp, Grubun sürdürülebilirlik stratejisini denetlemekten ve ekolojik, etik ve sosyal alanlarda iyileştirmelere yönelik konseptleri, girişimleri ve faaliyetleri yönetmekten sorumlu olarak görev yapacak. Bu yılın sonuna kadar Grup çapında bir CO2 hedefi belirlemek için planlar yapılmaktadır. Ayrıca tüm Grup için daha fazla KSS ölçütü geliştirme çalışmaları da devam etmektedir.

Endress+Hauser, EcoVadis değerlendirmesinde tüm alanlarında çok iyi sonuçlar elde etti. Julia Schempp, "EcoVadis uzmanlarından gelen geri bildirimlere değer veriyoruz ve ayrıntılı değerlendirmede belirtilen iyileştirme önerilerini çok ciddiye alıyoruz" diyor. Ayrıca, çevre ve çalışma standartları ile insan hakları alanlarında da son derece olumlu sonuçlar alındığının altını çizdi. "Karşılaştırma ölçütündeki konumumuzu ancak sürekli iyileştirmelerle koruyabiliriz."

ARTAN ÖNEM
Sürdürülebilirlik giderek daha önemli bir konu haline geliyor. Endress+Hauser Kurumsal Kalite Direktörü GerdGritsch, "Müşterilerimizden ve ortaklarımızdan neredeyse her gün KSS ile ilgili sorular alıyoruz," diyor ve ekliyor: "Müşterilerimizin sürdürülebilir üretim yapmalarına yardımcı olduğumuz için kendi iş ve üretim süreçlerimizle de iyi bir örnek teşkil etmeliyiz."  

Sürdürülebilirlik konusu giderek daha fazla çalışan için önemli bir hal alıyor. Reinach'ta yeni bir ofis ve üretim binasının inşası sırasında Endress+Hauser çevre ve iklim korumasına odaklandı. Tasarım, sürdürülebilirlik konusunda yeni yaklaşımlar arayan bir çalışma grubunun parçası olan çalışanlardan gelen fikir ve önerileri de içeriyor. Fikirler arasında binanın çatısında iki arı kolonisi kurulması da vardı. Aynı zamanda Endress+Hauser çalışanı olan gönüllü bir grup arıların bakımını yapıyor; ilk parti bal çoktan hasat edildi.

Endress+Hauser, EcoVadis sürdürülebilirlik denetimi ile ilgili ayrıntılı bilgiler için www.endress.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@