banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

EKOS Electric Türkiye-Afrika IV. İş ve Ekonomi Forumu’na katıldı

EKOS Electric, enerji sektörünün de önceliklendirildiği Türkiye-Afrika IV. İş ve Ekonomi Forumu'nda yerini aldı.

Ekonomi 16.10.2023, 10:00 Melike Kaya Bayram
315
EKOS Electric Türkiye-Afrika IV. İş ve Ekonomi Forumu’na katıldı

T.C. Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde, Afrika Birliği koordinasyonunda, DEİK’in organizasyonuyla düzenlenen Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nun dördüncüsü bu yıl 12-13 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Primer GIS (iletim şebekesi gaz yalıtımlı anahtarlama ekipmanı) teknolojisini tasarlayan, üreten ilk ve tek Türk şirketi EKOS Electric, forumda stant ile yer aldı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, “Ekos Electric olarak Afrika'yla birlikte Avrupa, Asya ve Güney Amerika kıtalarında 34 ülkeye ürün ve sistem satışı gerçekleştiriyoruz. 2002 yılından beri Afrika pazarında projeler geliştiriyor, ürünlerimizi buluşturuyoruz. Yurt dışı satışlarımızın içinde %53 ile en büyük payı Afrika ve Orta Doğu ülkeleri alıyor. Cezayir ve Senegal'deki ofislerimiz aracılığıyla hızlı ve kaliteli hizmet sunuyor, pazar payımızı her geçen gün büyütüyoruz. Afrika ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunan bu önemli forumda yer almayı da oldukça önemsiyoruz. İki gün boyunca Afrika’daki paydaşlarımızla bir araya gelme fırsatı yakalayacak, yeni iş birliklerinin temellerini atacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Büyüyen sektörün büyüyen oyuncusu olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz”

Global ölçekte enerjiye ihtiyacın her geçen gün büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Akbaş, “Gelişmiş ülkelerde alternatif enerji kaynaklarının ortaya çıkmasına bağlı bir talep artışı yaşanırken, henüz sanayileşme sürecini tamamlamamış Afrika ülkeleri gibi ülkelerde ise yeni enerji altyapılarına ihtiyaç duyuluyor. Enerji kaynaklarının yenilenebilir enerjiye dönüşümüyle beraber fosil yakıtla çalışan büyük güçlü enerji santrallerinin yerini artık daha küçük güçlerde çalışan, kimi zaman mahalle, site, hatta mesken temelinde kurulan rüzgar ve güneş santrallerine bırakıyor. Bu durum tüm elektrik enerjisi değer zincirinde büyük bir dönüşüme neden olmaya başladı. Bununla beraber enerji depolama ve E-house (kompakt enerji dağıtım merkezleri) ve elektrikli araç şarj istasyonları yatırımları da hızla artış gösteriyor. Elektrik enerjisinin üretim ve tüketim noktaları arasındaki fiziksel mesafeleri küçülten bu dönüşüm alt yapı için kurulması şart olan OG anahtarlama ürünleri ve trafo merkezlerine ihtiyacı da hızla artıracak. Biz de büyüme stratejimizi bu gelişmeler doğrultusunda şekillendirdik. Büyüyen sektörün büyüyen oyuncusu olarak mevcut ürünlerimiz ve hizmetlerimizin yanında yenilenebilir enerji ve depolama sistemleri ile elektrikli şarj istasyonları alanında yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@