banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Yılda ortalama 1 milyon kişinin iş bulmasını sağlayan İşin Olsun 6. yaşını kutluyor

Kariyer.net tarafından; mavi yaka iş ve çalışan arayışını kolaylaştırmak amacıyla 2017 yılında hayata geçirilen İşin Olsun uygulaması 6. yaşını kutluyor

Güncel 28.09.2023, 13:30 Melike Kaya Bayram
14
Yılda ortalama 1 milyon kişinin iş bulmasını sağlayan İşin Olsun 6. yaşını kutluyor

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net’in mavi yaka iş ve çalışan arayışını kolaylaştırma amacıyla, 2017 yılında hayata geçirdiği İşin Olsun uygulaması 6. yaşını kutluyor. Türkiye’de lokasyon bazlı iş ve çalışan arama özelliğine sahip ilk uygulama olan İşin Olsun, tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. İşin Olsun uygulaması adaylara, evlerinin yakınındaki işleri kolayca listeleme, seçtikleri iş ilanlarını yayınlayanlarla doğrudan görüşme fırsatı sunuyor. Mavi yaka çalışanlar; İşin Olsun sayesinde zamandan tasarruf ederek; il, ilçe, mahalleye kadar inerek iş arayabiliyor ve çalışan arayanlara telefonla direkt ulaşabiliyorlar. Mavi yaka çalışan arayanlar da sıfır maliyetle sadece 1 dakikada ilan yayınlayarak aradıkları çalışanı kolaylıkla bulabiliyorlar.

‘En çok indirilen mavi yaka iş bulma platformu: İşin Olsun’

İşin Olsun’un 6. yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, ‘’İşsizlik sorununun üstesinden gelmek için doğru adayla doğru işin hızlı bir şekilde buluşabilmesi kritik önem taşıyor. Mavi yaka iş ve çalışan aramayı dijital ve kolay hale getiren İşin Olsun uygulamamızı da 6 yıl önce bu misyonla hayata geçirdik. 6 yıldır yeni işe ihtiyaç duyan mavi yaka çalışanların iş arayışına, çalışan arayanların ise aradıkları özelliklere sahip adaylarla buluşmasına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.’’ ifadelerini kullandı. Uygulamanın şimdiye kadar 10 milyon kez indirildiğini belirten Fatih Uysal; İşin Olsun’un, mavi yakaya özel iş ve çalışan bulma platformları arasında en çok indirme sayısına sahip platform olduğunu vurguladı. Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Mavi yakaya özel, ücretsiz ve lokasyon bazlı iş ve çalışan arama özelliğine sahip Türkiye’deki ilk uygulama olan İşin Olsun, işverenlerin ve iş arayanların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermek için tasarlandı. Bugüne kadar 5 milyon ilan yayınlanan İşin Olsun üzerinden 130 milyon iş başvurusu gerçekleştirildi. Şu an İşin Olsun’da 1 milyondan fazla işveren yetkilisinin kayıtlı olduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz yıl Türkiye istihdam piyasasına katkımızı ortaya koymak amacıyla ‘’Kariyer.net’in İşgücü Piyasası Üzerindeki Etkisi’’ raporunu açıklamıştık. Politika Analiz Laboratuvarı iş birliği ile hazırlanan rapora göre; doğrudan ve dolaylı etkiler bir arada değerlendirildiğinde İşin Olsun uygulamasının istihdama katkısının 2019-2021 döneminde yıllık ortalama 1 milyon kişi düzeyinde olduğunu görmüştük. Büyük kitlelere ulaşan bir uygulama ile Türkiye’de milyonların iş ve çalışan bulmasına aracı olduğumuz için çok mutluyuz.”

Hizmet özelliğiyle dönemsel ihtiyaç için ücretsiz teklif

Kullanıcıların İşin Olsun’daki deneyimlerini iyileştirmek ve iş/çalışan ihtiyaçlarını baştan sona karşılamak için platformu yeniliklerle sürekli geliştirdiklerinin altını çizen Fatih Uysal sözlerini

şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda yaptığımız yeni bir geliştirme ile tam zamanlı ve part-time iş ilanlarına ek olarak "Günlük/Haftalık Hizmet" ilanları da artık İşin Olsun'da yer alıyor. Ev temizliğinden nakliyata, tamirattan boya-badanaya kadar pek çok kısa süreli veya tek seferlik iş için günlük/haftalık hizmet ilanları verilebiliyor. Bu hizmet, mavi yaka çalışanların ek gelir elde edebilmek için çevresindeki fırsatlardan haberdar olmasına da olanak sağlıyor. Adaylar yapacakları iş için sundukları ücret teklifini piyasaya göre kendileri belirliyor.  Çalışan arayanlar ise günlük ya da haftalık ihtiyaçları için sadece 1 dakikada ücretsiz ilan yayınlayarak bütçelerine uygun adaya ulaşabiliyor. Bu özelliği, düzenli çalışan arayışında olmayan, bireysel kullanıcıların da daha hızlı ve pratik bir şekilde ücretsiz olarak iş ilanı açarak hizmet alabileceği bir model olarak konumlandırdık. Hem ilan oluşturmak hem açılan ilanlara başvurmak oldukça kolay ve pratik.”

Kamu kurumlarıyla yapılan iş birlikleriyle bölge istihdamını destekliyor

İşin Olsun’un 11 belediye ve 1 OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ile iş birliği yaptığını belirten Fatih Uysal; “İşin Olsun; kamu kurumlarıyla yapılan iş birlikleriyle, protokol imzaladığı bölgelerdeki istihdamı destekliyor. İstanbul’da Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Çekmeköy, Fatih, Bursa’da Osmangazi, İnegöl ile Gürsu, Tekirdağ’da Kapaklı ve Çerkezköy’ün yanı sıra Düzce ve Kırklareli belediyeleriyle iş birliği yaptık. Bunun yanı sıra Adana Sanayi Odası ile de iş birliğine giderek, tüm bu bölgelerde gerek iş arayan adayların gerekse mavi yaka çalışan arayanların ihtiyaçlarına çözüm olmayı hedefledik.

İhtiyaçları güvenli bir şekilde karşılıyoruz

İşin Olsun’da iş ve çalışan arama sürecinin güvenle yürütülmesi için birçok fonksiyon bulunduğunu belirten Fatih Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “İşin Olsun’da iş ya da çalışan arayan kullanıcılarımızın tüm süreci güvenle yürütmeleri için yapay zekâ destekli birçok özellik sunuyoruz. İşverenleri; adaylar ile etkileşimleri, verdikleri ilanların içeriği gibi pek çok veri üzerinden değerlendirerek işveren bazında risk skoru oluşturuyor, sadece güvenli işverenlerin ilan vermeye devam etmesini sağlıyoruz. Ayrıca uyku modu, numara maskeleme, uygulama içi mesajlaşma gibi özellikler ile çalışanların verilerini işveren ile paylaşmadan, kendileri ile iletişime geçilecek ortam ve zamanı kendilerinin belirlemesini sağlıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@