banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Gökhan Altın: Teknoloji ihracatı ve yazılım üretimi ülkelerin kalkınmasında katalizör işlevi görüyor

Teknoloji ihracatı ve yazılım üretiminin pozitif etkilerine ilişkin konuşan GAMI Web3 Venture Builder CEO’su Gökhan Altın görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Teknoloji 05.09.2023, 16:30 05.09.2023, 16:25 Melike Kaya Bayram
24
Gökhan Altın: Teknoloji ihracatı ve yazılım üretimi ülkelerin kalkınmasında katalizör işlevi görüyor

Küreselleşmenin etkisiyle dünya çapında dijital iletişim teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşması, dijital dönüşüm süreci için itici bir güç oluyor. Böylesi bir atmosferde teknolojinin günlük hayattaki konumunun artması, ekonomik kalkınma konusunda teknoloji üretimini daha kritik hâle getiriyor. GAMI Web3 Venture Builder CEO’su Gökhan Altın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, teknoloji ihracatı ve yazılım üretimine yönelik görüşlerini açıkladı.

“Ülkelerin kalkınmasında katalizör işlevi gören teknoloji ihracatı, ekonomik ve sosyal refahın sağlanmasında büyük bir rol oynuyor. Uluslararası konjonktürde küreselleşme etkisinin iyiden iyiye hissedilmesi de ürün ve hizmetlerin dünya çapındaki kullanıcılara hitap edebilecek nitelikte olmasını gereklilik hâline getiriyor.

Aslında tüm bu gelişmeler, yerel ölçekte geliştirilen ürün ve hizmetlerin yurt dışındaki pazarlara ihraç edilmesinin önünü açıyor. Bu durumun başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya genelinde birçok bölgede önemli fırsat sunduğu düşünüyorum.

‘Ülke kalkınmasını destekleyen aksiyonlar almayı hedefliyoruz’

Web3 alanında faaliyet gösteren yerli Venture Builder GAMI olarak, vizyonumuz doğrultusunda etki alanımızı genişletmeyi ve dünya çapında gelişen ihtiyaçlara yanıt verebilecek teknolojiler üretmeyi odağımız hâline getiriyoruz. GAMI World ana markası çatısı altında, kendi iç kaynaklarımızla geliştirdiğimiz projelerle dünya çapında marka bilinirliği kazanmak istiyoruz. Ancak doğrudan elde ettiğimiz kazanımların yanı sıra dolaylı olarak ülkeye döviz girişi sağlamak, bu yolla cari açığın azaltılmasına katkıda bulunmak ve yeni istihdam fırsatları yaratmak gibi ülke kalkınmasını destekleyen aksiyonlar almayı hedefliyoruz.

‘Yazılımlar, iş süreçlerinde optimizasyonu sağlıyor’

Dijital dönüşüm sürecinin önemli bir parçası olan yazılımlar hem özel sektörde hem de kamu kurumlarındaki hizmetleri daha verimli kılıyor. Mevcuttaki bu potansiyel iş süreçlerini optimize ederken, kaynak kullanımında tasarrufa gidilmesini sağlıyor.

Eğer Türkiye olarak, küresel rekabet ortamında yer bulabilecek güçlü bir yazılım sektörü inşa edebilirsek, ihracat odaklı yazılım üretimi ile döviz kazanıma ciddi katkılar sunabiliriz. Ayrıca, insan kaynağının gelişimi ve istihdamını alanda açılacak yeni girişimlerle de destekleyebiliriz.

‘Uluslararası arenadaki başarılar, girişimcilerin motivasyonunu artırabilir’

Gelişim potansiyeliyle dikkat çeken teknoloji ve yazılım sektörü, özellikle girişimlerin büyüme çabasını teşvik eden bir unsur olarak önümüze çıkıyor. Bu kapsamda, yerel girişimlerin uluslararası pazarlarda yakalayacağı başarıların, ülke genelindeki diğer girişimciler için motivasyon kaynağı olabileceğini düşünüyorum.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@