banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Eczacıbaşı temizlik kağıdı üretimi için ikinci hat yatırımı yapıyor

Selüloz, kağıt ve enerji sektörlerinin öncü şirketlerinden Valmet, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin yeni temizlik kağıdı üretim hattını tedarik edecek. Son tüketici ve ticari kullanım için yüksek kaliteli yüz temizleme mendili, peçete, tuvalet kağıdı ve havlu peçete türlerinde üretim yapacak olan yeni hat, Valmet’in Eczacıbaşı için sağladığı ikinci üretim hattı.

Başarı Hikayeleri 06.08.2021, 15:34 Serkan KIRAÇ
1022
Eczacıbaşı temizlik kağıdı üretimi için ikinci hat yatırımı yapıyor

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Manisa Fabrikası'nda kuracağı yeni temizlik kağıdı hattı için tedarikçi olarak Valmet'i seçti. Hamur hazırlama, otomasyon ve Focus Bobin Sarma makinesiniiçeren yeni Valmet Advantage DCT 200TS serisi, şirketin küresel temizlik kağıdı pazarlarındaki hızlı büyümesini destekleyecek.

Valmet, daha önce Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin Manisa fabrikasına 2015 yılında devreye aldığı Advantage DCT 200 temizlik kağıdı hattını da sağlamıştı.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Operasyon Direktörü Erdem Ülkümen yeni yatırım konusunda, “Son yıllarda Valmet ile çalışma şansımız oldu ve önceki başarılı projemiz bizi Valmet'in piyasadaki en iyi şirketler arasında olduğuna ikna etti. Valmet'in teknolojisi şüphesiz işimize değer katacak ve büyüme planlarımızı destekleyecektir,” dedi.

Valmet Satış Başkan Yardımcısı Jan Erikson
ise, “Eczacıbaşı'ndan ikinci siparişi almaktan onur duyuyoruz ve bir önceki projede kurulan başarılı iş birliğini devam ettirmekten mutluyuz. Son 15 yılda 100'den fazla satılan Advantage DCT 200 serisi, yüksek kaliteli temizlik kağıdı üretimi için güvenilir ve yüksek verimli bir teknoloji olduğunu kanıtlamıştır," diyerek siparişten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ÜRETİM HATTI VALMET DNA OTOMASYON SİSTEMİNE SAHİP
Teslimat, Valmet hamur hazırlama sistemleri ve Advantage DCT 200TS temizlik kağıdı makinesiniiçeren eksiksiz bir temizlik kağıdı üretim hattından oluşacak. Makine bir OptiFlo hamur kasası, BlackBelt özellikli Advantage ViscoNip pres ve Advantage AirCap başlıklı Yankee döküm silindiri ile bir Focus Bobin Sarma makinesini kapsıyor.

Teslimatiçerisinde ayrıca, proses, makine ve sürücü kontrolleri ile makine durum izleme özelliklerine sahip kapsamlı bir Valmet DNA Otomasyon Sistemi debulunuyor. IQ Tarayıcı, IQ Elyaf Ölçümü, MD Kontrolleri ve CD Kontrollü IQ Sulandırma Sistemine sahip Valmet IQ Kalite Kontrol Sistemi (QCS), yüksek ürün kalitesi sağlıyor. Teslimat kapsamında,kağıtta oluşan hataları hızlı ve ayrıntılı şekilde analiz eden Valmet IQ Web Denetleme Sistemi (WIS)de mevcut. Tüm mühendislik, kurulum denetimi, eğitim, devreye alma da Valmet tarafından sağlanacak.

Temizlik kağıdı makinesi 5,6 m genişliğe ve 2,200 m/dk tasarım hızına sahip olacak. Yeni hat, son tüketici ve ticari kullanım için yüksek kaliteli yüz temizleme mendili, peçete, tuvalet kağıdı ve havlu peçete türlerinde üretim yapacak. Yeni hattın hammaddesi ham elyaf olacak. Üretim hattı ayrıca, enerji tasarrufu sağlamak ve nihai ürün kalitesini artırmak için optimize edildi.

Valmet, kağıt, selüloz ve enerji endüstrilerine yönelik dünyanın lider otomasyon ve servis sağlayıcı şirketi. Hedefi, müşterilerine hizmette global lider olmaktır.

Valmet’in sunduğu güçlü teknoloji kağıt hamuru tesisleri, temizlik kağıdı, karton ve kağıt üretim hatlarının yanı sıra biyoenerji üretimi için enerji santrallerini de içeriyor. Gelişmiş servis ve otomasyon çözümleri, gerek ham madde gerekse enerjinin etkili kullanımını artırarak, müşterilerinin proses güvenilirlik ve performansını geliştiriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@