banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Genç Tasarımcılara Yön Veren Sun Design Project Sona Erdi

Sun Tekstil’in 36 yıllık deneyimini genç yeteneklerle paylaştığı, öğrencilerin deneyim fırsatı yakaladığı Sun Design Project’in 5.dönemi sona erdi.

Güncel 31.08.2023, 15:00 Melike Kaya Bayram
20
Genç Tasarımcılara Yön Veren Sun Design Project Sona Erdi

Sun Tekstil, 2018'den bu yana düzenlenen ve 2019 yılında “En İyi 100 Yetenek Programı” değerlendirmesinde “Tekstil Sektörünün En İyi Yetenek Programı” seçilen Sun Design Project ile genç yeteneklere ilham vermeye, sektördeki 36 yıllık tecrübesini genç yeteneklerle paylaşmaya ve akademik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine yardımcı olmaya devam ediyor. Sun Tekstil tarafından her sene yürütülen program, Moda Tasarım, Tekstil Tasarım ve Grafik Tasarım üzerine eğitim gören genç yeteneklere odaklanarak moda sektörüne genç tasarımcıların kazandırılmasını hedefliyor.

Üniversitelerin Tekstil Tasarım, Moda Tasarım, Grafik Tasarım ve benzer bölümlerinde 3 ve 4. sınıf öğrencileri için tasarlanmış Genç Yetenek Programı, tasarım dünyasında yer almak isteyen genç yetenekleri her yıl bir araya getirmeye devam ediyor. Programa, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe deneyim sahibi olmak, akademik olarak öğrendiği bilgileri pratiğe dökmek isteyen,  uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratmak için tasarım yapabileceğine inanan öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

2023 yılı için 24 Nisan’da başlayan program başvuruları sonucunda 24 Temmuz itibariyle 10 Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencisi programda yer almaya hak kazandı.

Dijitalleşmeye önem veren çalışmalarıyla Sun Tekstil, programın ilk iki haftasında katılımcı öğrencilere sağladığı 3D çizim ve tasarım eğitimi ile gençlerin kariyerlerine farklı bir bakış açısı kazandırmaya odaklandı. 3D çizim eğitimlerini alan öğrenciler, tasarımlarını üç boyutlu olarak hazırlama imkanına erişerek, kazandıkları yetkinliklerle profesyonel hayatta fark yaratma şansına sahip oldular. Eğitimlerin ardından genç tasarımcılar, 7-25 Ağustos tarihleri arasında Sun Tekstil’de tasarım, numune, üretim ve kalıp ekipleriyle beraber çalışarak 3 hafta boyunca kendi kapsül koleksiyonlarını oluşturma fırsatı yakaladı.

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Melis Vekiloğlu, bilgi ve tecrübelerini gelecek nesillere aktarma konusunda çok hevesli olduklarının altını çizerek, “Bu proje sayesinde, genç ve yetenekli öğrencilerin araştırma, tasarım, numune, kalıp ve üretimden başlayarak hazır giyim üretim sürecinin tüm aşamalarından geçerek iş deneyimi kazanmalarını destekliyoruz. Yaratıcı endüstriyi desteklemenin ve bu tür fırsatları genç yeteneklere sunmanın hayati olduğuna inanıyoruz. Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz Sun Design Project programımızda farklı üniversitelerden seçilen 10 Tekstil ve Moda tasarımı öğrencimiz, Sun Tekstil'in İzmir'deki merkezinde, kendi kapsül koleksiyonlarını üretme fırsatı buldu. Sun Tekstil olarak bir çok global markaya tasarımlarımız ve kapsül koleksiyonlarımızla da hizmet vermekteyiz. Bu nedenle tasarım dünyasında fark yaratacak yeteneklere fırsat sağlamayı şirket politikamız olarak benimsiyor ve her yıl yeni mezun olacak gençlerle bir araya geleceğimiz projeler yaratmaya özen gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Hazırlanan koleksiyonlar, Sun Tekstil merkez yerleşkesinde bir hafta boyunca sergilenecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@