banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

67 yıllık tecrübesi ve güncel aktüatör çözümleriyle akışa yön veriyor

Rotork’un 1957 yılında petrol ve gaz sektöründe mühendislik hizmeti vermek için kurulduğunu hatırlatan Cabir Çakır, MCA World Fuarın’da yer alan Rotork’un 67 yıllık iş tecrübesiyle geliştirdiği teknolojisiyle akışa yön veren çözümlerini detaylandırdı.

Proses Çözümleri 29.04.2024, 10:35 29.04.2024, 22:46 Serkan KIRAÇ
362
67 yıllık tecrübesi ve güncel aktüatör çözümleriyle akışa yön veriyor

Cabir Bey MCA World Fuarı’nda hangi sektör ve prosesleri hedefliyorsunuz
Öncelike sözlerime kendimi kısaca tanıtarak başlamak isterim.  2009 Yılında Kayseri  Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümüne başladım, 2014 yılında bölümümü üçüncülük ile bitirerek mezun oldum. Mezun olduktan 1 yıl sonra SİMFER firmasında ARGE mühendisi olarak başladım, 6 ay çalıştıktan sonra Askerlik görevimi yapmak için işten ayrıldım. Askerlik dönüşü yolumu Satış alanında belirledim, yaklaşık 3 yıl kadar Alman menşeili bir firmada satış mühendisi olarak çalıştım, 2018 yılından itibaren de Rotork firmasında satış mühendisliği yapmaktayım. Firmamızın CPI sektöründeki tüm müşterileri gruplarının ihtiyaçlarından sorumlu olarak çalışmaktayım.

Firmamız başta Elektrik, Pnömatik, Hidrolik aktüatörler olmak üzere yan ekipman olan tüm enstrüman grupları için üretim yapan ve servis desteği veren İngiltere menşeili Halka arz olmuş bir yapıdadır. Ürün yelpazesindeki çeşitlilik olarak da müşterilerine daha fazla çözüm ortaklığı sunmaktadır. Birçok ülkede ofis ve fabrikası bulunması sayesinde yurt dışındaki projelerinizde de kolaylıkla servis konusunda destek sağlayabilmekteyiz.

Rotork firması 1957 yılında oil&gas sektöründe mühendislik hizmeti vermek için kurulmuş ve sonrasında sektör ihtiyacı olan elektrik aktüatör gruplarını keşfederek 1960’lı yılda ilk elektrik aktüatörünü üreterek sektörde rol almaya başlamıştır. 67 yıllık iş geçmişinde Rotork kendisi aktüatör gruplarında geliştirmiş ve bu alanda büyük rol sahibi olmuştur. Vana ve türevlerinin kontrollerinde %100 yeterlilikle destek vermesinden dolayı sektöründe öncü olarak ilerlemektedir. 

MCA fuarında yer alırken ilk hedefimiz sektörde kendine yer edinmiş olan Vana firmaları ile birlikte olmak ve misafirlerimizi ağırlamaktır. Aktüatör dediğimiz ürün Vanaların kontrolü için kullanılan bir ekipman olduğu için ilk hedef kitlemiz Vana üreticileri ve satıcıları olacaktır, Vana ve Aktüatör ayrılmaz bir bütün olduğu için birlikte sektöre yol vermek gereklidir. Kısacası Vana varsa Aktüatörde vardır diyebiliriz, bu sebeple endüstrinin tüm alanlarını hedeflediğimizi söylebiliriz. Çözüm odaklı çalışan Mühendis kadromuz ve Servis ekibimizle birlikte Son kullanıcı nezlinde asıl hitap etmek istediğimiz başlıca sektörler ise Oil&Gas tesisleri, Petrokimya firmaları, Enerji santralleri, Demir Çelik tesisleri, Kimya fabrikaları, Gübre tesisleri, Çimento fabrikaları,  Arıtma projeleri, HVAC sekötür ve Gemicilik sektörüdür. Bu sektördeki tüm proseslere destek verecek bilgi ve tecrübeye  sahibiz, bu alanda çok fazla uygulama tecrübemizde mevcuttur. Öncelikli amacımız tesislerin en kritik noktalarında ürünlerimizin kullanılması sağlamak ve kalitemizi anlatarak değil uygulayarak kendilerine göstermektir.

Fuar süresi boyunca bizlere zaman ayıran tüm ziyaretçilerimizin sorunlarını, yatırım planlarını ve projelerini dinleyerek onlara en az maliyetle en uygun çözümleri anlatarak veya demolarımız üzerinde birlikte inceleyerek uzun yıllar çözüm ortaklığı kurmak ilk hedefimiz olacaktır. Zaman ve enerjinin kıymetinin ne kadar önemli olduğunu fazlasıyla anladığımız bu günlerde sorunu kaynağında çözmek ve kestirimci bakım kültürüne hizmet etmek için çalışmalarımızı paylaşıyor olacağız.

Standınızda hangi ürün ve çözümlerinizle ziyaretçilerinizi karşılayacaksınız?
3 günlük fuar boyunca tüm ürün gruplarımızı ziyaretçilerimiz görme ve detaylı bilgi alma ayrıcalığına sahip olacaktır. Standımızda Elektrik aktüatörlerimiz, pnömatik aktüatör gruplarımız, poziyoner ve switch box gruplarımız başta olmak üzere tüm enstruman çeşitlerimize standımızda yer vereceğiz.

Bizlere zaman ayıran tüm ziyaretçilerimiz başta aktüatör seçimleri olmak üzere sahalarında tercih etmeleri gereken aktüatör özellikleri hakkında detaylı” bilgi sahibi olacak. Sahip olduğumuz geniş ürün yelpazesi sayesinde çözüm ve ürün arayışında olan tüm misafirlerimize ürünler ve sağlayabildiğimiz çözümlerle misafirlerimizi bu konularda bilgi aktarımı yapacak ve bu hususlarda onlara çözümleri örneklendirerek misafirlerimizin aklındaki tüm sorulara ışık tutacağız. Özellike otomosyon sistemlerine yönelik hazırladığımız Demolarımız üzerinden ziyaretçilerimiz uygulamalı olarak denemeler yapabiliecektir. Yapacakları bu pratik uygulamalar sayesinde aktüatör gruplarındaki farkındalıkları artacaktır.

Ayrıca günümüz tesisleri daha bilinçli ve güvenilir çalışma ortamlarına sahip olmak olarak büyük yenilemeler yapmaktadır. Bu sebeple ürün gruplarımızla özellikle EXPROOF ve SIL ihtiyacı olan sahaları nasıl desteklediğimizi, bu tip uygulamalarda nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatma fırsatımız olacaktır.

Rotork olarak sadece aktüatör satışı yapan bir firma değiliz, ürünülerimizle birlikte mühendislik hizmetlerimizi de en üst seviyede sunan bir firmayız. Satış ekibimiz kadar firmamızın servis ekibide geniş bir yapıdadır. Bu sayede çözüm ortağı olduğumuz ve olacağımız ziyaretçilerimize saha çalışmalarımızı ve tesislerinde yapacakları revizyonlara verebilecek olduğumuz katkıları anlatma fırsatımız oalcaktır. Ürün seçimi, ürün montajı ve devreye almalar gibi konularda Satış-Servis olarak ne kadar güçlü bir çözüm ortağı olduğumuz göstermiş olacağız.

Son olarak fuarda hangi demo ve aktivitelerinizle yer alacaksınız?
Ürün gruplarımız içinde bulunan çok turlu, çeyrek turlu ve lineer çalışma prensibine sahip elektrik aktüatörler, Rack & pinion ve scotch yoke prensibine sahip çalışan pnömatik aktuatörler, pozisyoner ve limit switch box grupları, dişli kutuları, damper motorları ve sensör grupları, Selenoid vanalar-pistonlu vanalar- filtre regülatör gibi enstruman gruplarımızla fuarda siz değerli misafirlerimizi bekliyor olacağız. Ayrıca aktif olarak uygulamasını sunacağımız demolarımızda fuarda yerlerini alacaktır. Ziyaretçilerimiz istemeleri durumunda ürünlerimizi çalıştırıp, anında deneme yapmak ayrılacılığına sahip olacaktır.

Sunum ekranlarımız sayesinde tüm katılımcılarımıza isterlerse gruplar halinde küçük sunumlar yapabileceğiz. Amacımız fuar konseptini küçük eğitim seminerleri haline getirmek olacaktır.

Rotork olarak tek amacımız GELECEK NESİLLER İÇİN DÜNYADAKİ TÜM AKIŞLARI KONTROL etmek amacıyla çıktığımız bu yolda tüm partnerlerimize çözüm ortağı olmaktır.
 

   

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@