banner24

banner72

banner171

banner31

Güncel endüstriyel tartım teknolojileriyle ikinci kez MCA World Fuarı’nda…

Üretim maliyetlerine etki eden hammadde, enerji ve işçilik fiyat artışlarının üretim koşullarını ciddi şekilde etkilediğine değinen Çağrı Hekimoğlu, bu sebeplerden dolayı maliyetlerini düşürmek isteyen işletmeler için otomasyonun kaçınılmaz olduğunu hatırlatarak Esit Elektronik’in bu dönüşüme katkı sağlayan çözümlerinin yeteneklerini detaylandırdı.

Proses Çözümleri 30.04.2024, 11:05 30.04.2024, 10:09 Serkan KIRAÇ
329
Güncel endüstriyel tartım teknolojileriyle ikinci kez MCA World Fuarı’nda…

Demir-çelik, petro-kimya, kimya, gıda, ambalaj, maden gibi birçok sektöre yönelik tartım çözümlerinin bulunduğunu vurgulayan Hekimoğlu, MCA World Fuarı’nda lansmanını 2023 yılının Temmuz ayında gerçekleştirdikleri Esit TR4 transmitterinin de yer alacağını belirtiyor.  

Çağrı Bey, 8-10 Mayıs tarihinde ikincisi gerçekleşecek MCA World Fuarı’nda hangi sektör ve proseslere ulaşmayı hedefliyorsunuz?
Biz tarihçemize baktığımızda demir-çelik, petro-kimya, kimya, gıda, ambalaj, maden ve diğer birçok sektöre yönelik çözümlerimizin pazarda liderlik ettiğini görüyoruz. Bu zirvede de bu sektörlerle sınırlı olmamak kaydıyla tartı çözümlerimizi sunacağız. Geçen sene de katıldığımız bu zirvede proses güvenliğine önem veren ve ileri otomasyon hedefi olan tüm sektörlerden ziyaretçilerle tartı çözümlerine ilişkin buluşmayı hedefliyoruz.

Standınızda hangi ürün ve çözümlerinizle ziyaretçilerinizi karşılayacaksınız?
Üretim maliyetlerine etki eden hammadde fiyat artışlarını, enerji ve işçilik ücreti artışları zaman içinde üretim koşullarına ciddi etki ediyor. Dolayısıyla üretimde otomasyonun bugün ve yakın gelecek için kaçınılmaz bir hedef olduğunu ve tüm üretici firmaların bu vizyon doğrultusunda dönüşümü gerçekleştirmeleri gerektiğini görüyoruz.

Biz de Esit Elektronik olarak bu dönüşüme hizmet eden yeni tartı komponentleri geliştirmeyi öncelikli hedef olarak aldık. Zirvede sunacağımız ürünlerimiz arasında yeni dijital tartı indikatörümüz olan Esit CDI model indikatördür. Kompakt bir tasarıma ve küçük ebatlara sahip olmasına karşın olağanüstü özellikler içeren ve dijital yük hücrelerine bağlanabilen Esit CDI Tartı İndikatörü, manyetik anahtarlı damga yapısı ile yasal mevzuata da uygundur. Özellikle uzaktan diagnostik ve komut özellikleriyle kullanım kolaylığı sağlayan Esit CDI, tartı süreçlerinin güvenliğini de sağlayacak arıza uyarısı ve diagnostik yönlendirme özelliklerine de sahiptir.

Bu indikatöre ilave olarak yeni bir dijital yük hücresi serisi de zirvede sunacağımız ürünlerdendir. Yüksek hassasiyet ve gelişmiş diagnostik özelliklerle akıllı sensör özellikleri içeren bu ürünler kullanıcılara büyük fayda sağlayacak ve tartı güvenliğini, artıracak.

Zirvede sunacağımız diğer bir ürünümüz ise tank/silo tartımı için özel olarak geliştirdiğimiz dijital ve analod yük hücresi modellerimizdir. Fonksiyonel bir stand ile ziyaretçilerin ürünleri gerçek ortamında tecrübe edebileceği bir tasarımla sunacağız.

Zirvede sunacağımız bir diğer ürünümüz ise lansmanını 2023 Temmuz ayında yaptığımız Esit TR4  Tartı Transmitterimizdir. Galvanik izole elektronik yapısı, Modbus bağlantı protokolü, grafik ekranı, kablosuz bağlantı ile tartı, kalibrasyon, diagnostik özellikleriyle sektörde liderliği hedefleyen bir cihazdır.

Son olarak fuarda hangi demo ve aktivitelerinizle yer alacaksınız?
Esit Elektronik olarak tartı sektörüne yönelik son derece geniş bir ürün gamımız var. Herhangi bir etkinlikte bunların tamamını elbette sunamıyoruz. Bununla beraber ileri otomasyon ve akıllı sensör talebine yönelik olarak bazı yeni ürünlerimizi zirvede sergileyeceğiz. Özellikle tank tartımı çözümleri için çeşitli yük hücresi ve indikatör seçeneklerinin olduğu yeni bir stand tasarladık. Hem analog hem de dijital yük hücrelerinin tecrübe edileceği bu standta ziyaretçilerimiz çözümü birebir tecrübe edebilecekler.

Ayrıca yeni seri dijital yük hücrelerimizin olduğu ayrı bir stand ile de ziyaretçilerimiz tüm dijital seriyi görebilecek.

Yine diğer bir stand ile ECI serisi indikatörlerimizi ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız. Farklı senaryolar için farklı yazılım ve donanımları tanıtacağız.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner173
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P

Gelişmelerden Haberdar Olun

@