banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Hem sıvı hem katılar için tek tercih olan 6X’e büyük ilgi…

WIN Eurasia 2022 fuarında katılımcı olan Vega’nın yakın dönemde lansmanını yaptığı ve standındaki demolar ile ziyaretçiyle buluşturduğu güncel seviye ölçüm teknolojisine sahip 6X, hem katı hem de sıvılarda ölçüm yapabilme, hızlı konfigürasyonla hızlı devreye alma gibi benzersiz özellikleri sayesinde yoğun ilgi gördü.

Röportajlar 20.07.2022, 07:05 Serkan KIRAÇ
170
Hem sıvı hem katılar için tek tercih olan 6X’e büyük ilgi…

Bahadır Bey, 2022 yılı ön görüleriniz nelerdir? Vega yıla nasıl başladı?
Şu anda 2022 yılı, planlarımız doğrultusunda devam ediyor bizim için. Birçok krizin var olduğu bir dönemde yeni yıla giriş yaptık ama tüm çekincelerimize rağmen şu an beklentilerimizin üstünde bir süreç yaşadığımızı söyleyebilirim. Fakat önümüzdeki süreç belirsiz gibi duruyor. 2022 yılında hedeflediğimiz rakamlara ulaşmaktan daha çok, müşteri portföyümüzün artması, ürün gamımıza yeni ürünlerin gelmesi ve bu yeni ürünler ile yeni sektör ve uygulamaların kapısının açılması bizim için çok daha kıymetli, Müşterilerimizden aldığımız geri dönüşler oldukça umut verici.

Türkiye organizasyonunda yeni yapılanmalar söz konusu oldu mu?
VEGA Türkiye olarak şu anda 20 kişilik bir ekibiz. 2021 ve 2022 döneminde 5 yeni arkadaşımız aramıza katıldı. Hem satış hem servis organizasyonumuzda ekibimizi büyütüyoruz. Bölgedeki ekip arkadaşlarımızın sayısını artırmayı sürdürüyoruz.

2022 yılında ağırlık verdiğiniz veya odaklandığınız sektörler hangileri oldu?
VEGA ürün ve çözümleri tüm proses endüstrilerde yer alıyor. Çimento, maden, demir-çelik, kimya-petrokimya, enerji, gıda, ağaç-kağıt sektörleri bizim ana endüstrilerimiz. Fakat bunların alt sektörlerinde de ağırlık her sene değişebiliyor. Fakat az önce de belirttiğim gibi endüstrinin her sektöründe ürün ve çözümlerimizle yer alıyoruz.

WIN Eurasia fuarında sergilenen VEGAürünleri içinde en çok 6X’in ilgi çektiğini görüyorum. Ziyaretçilerinizle buluşan ürünlerinizi öğrenebilir miyiz?
VEGA’nınsıvılar ve katılar için olmak üzere 80 GHz radar teknolojisine sahip iki ürünü Vegapuls64 ve VegaPuls69 serileri son 5 yıllık sürede oldukça büyük ilgiyle tercih edilen bir ürün oldu. VEGA Radar seviye ölçümünde dünyada ki öncü markalardan bir tanesi… Hem Ar-Ge anlamında hem de ekibimizde ki uzmanlık anlamında seviye ölçümünde oldukça önemli bir markayız. Bizim asıl işimiz seviye ve basınç ölçümü…

VEGA PULS 6X bu yıl yeni lanse edilen bir ürünümüz. Önceden sıvı ve katılar için iki ayrı cihaz ile yaptığımız ölçüm işini artık yalnızca Puls6X ile yapabiliyoruz. Tek bir cihazı hem sıvıda hem de katı ölçümünde kullanabiliyor artık müşterilerimiz. Bu onlar için hem yedekleme anlamında bir artı sağlıyor hem de sıvıda kullandığı bu cihazı katı malzemenin seviye ölçümünde dekullanabilir. Parametreler kolaylıkla değiştirilip hızlıca devreye alınabiliyor, parametre değişimi ile ürünü konfigüre edebiliyoruz. Vega’nın bu konudaki geliştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Röportajımız öncesinde bahsettiğiniz gibi yeni yıla birçok krizle giriş yaptık ki bunlardan en önemlisi de çip kriziydi. VEGA bu konuda herhangi bir şekilde etkilendi mi?
Biz çip krizinden çok etkilenmedik. Çünkü geride bıraktığımız yılın başlarında başlayan bir süreçti. Markanın önden stok tedbiri alması ve bu stoku iyi yönetmesi, tedarikçileriyle güvene dayalı bir ilişkisi olması, krizin etkilerini minimum seviyeye indirdi. Ayrıca yeni VegaPuls 6X ürünümüzdeki yeni çip ile birlikte hem stok maliyetini azaltmış hem de çip teknolojisini daha da geliştirmiş oldu, VEGA olarak diğer üretici firmalar ile karşılaştırıldığında krize rağmen oldukça hızlı sürelerde tedarik gerçekleştirebildik.

Satış sonrası hizmetleriniz konusunda pandemi sürecinde dahi oldukça hassas davranan bir marka oldunuz. Sahadan ve müşterilerinizden bu konuda ne tür geri dönüşler aldınız?
Biz bu konuda birçok marka ile NPS adını verdiğimiz bir anket çalışması yaptık. Sadece ilişkilerimizin kuvvetli olduğu müşterilerimizle değil her sektör ve alandan müşterilerimizle detaylı bir anket çalışması gerçekleştirdik. Bu ankette hem satış hem satış sonrası servis hizmetlerimiz hem de ürün seçimiyle ve proses bilgisiyle alakalı sorular yer aldı.  Bu konular hakkında müşterilerimizden geri dönüş aldık. Çok yüksek oranda güven ve güvenilirlik sonucuna ulaştık. Bu da bizi oldukça mutlu etti amacımız tabiki de bu oranı daha da iyi seviyelere taşımak. Bunun için gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyet seviyesini artırmak için destek seviyemizi nasıl artırabileceğimizi araştırıyoruz. Pandemi sürecinde de biz sahada ve müşterilerimizin yanında olmayı sürdürdük. VEGA yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada; prosesler için en doğru ürünü seçerek ve sonrasında en doğru hizmetleri vererek adından söz ettiren bir marka. Globaldeki değer yargılarını Türkiye’de de aynı şekilde uygulamaya devam ediyoruz.

Bahadır Bey, biraz da yedek parça tarafında bilgi almak istiyorum sizden. Satış sonrasında en çok hangi yedek parçaların stoklarını tutuyorsunuz, bu konuda termin süreleriniz nedir?
Yedek parçalarda termin süreleri değişebiliyor. Normalde Vega’nın bir ürünü 5 gün içerisinde üretebilme kabiliyeti var. Fakat bu dönem tüm üreticiler için farklı sonuçlar getirebiliyor. Aslında tüm ürün gruplarımızda stok tutuyoruz. Fakat tabi ki seviye ölçüm cihazlarımız tarafında özellikle radar ürünlerimiz daha çok ilgi gördüğü için daha çok stok tutuyoruz. Eskiden ultrasonik cihazlar vardı, ultrasonik ile benzer fiyatlarda teknolojisi çok daha gelişmiş olan bir seviye ölçüm cihazını edinebiliyor firmalar. Bu yüzden öncelikli tercih sebebi oluyor. Bu sayede ultrasonikte yaşanan sorunlar radar ölçüm teknolojisine sahip seviye ölçüm cihazlarımızla tamamen ortadan kalkmış oluyor. Bu yüzden radar seviye ölçümüne talep her geçen gün artan bir trendde. Bu da bizi daha çok stok tutmaya yönlendirdi.


Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
VEGA, seviye ve basınç ölçüm teknolojilerinde sürekli araştırma geliştirme yapan ve aynı zamanda hem global hem de lokal organizasyonlarındagerek satış gerek servis ekipleri olarak uzmanlaşmış bir firma.Müşterilerimizin işlerini daha da kolaylaştırmak için teknolojilerimizi geliştirip doğru ürün ve çözümleri sunuyoruz ve onların asıl işlerine yoğunlaşmalarını ve böylece zamandan tasarruf etmelerini sağlıyoruz.Yolculuğumuzu uzun ve güvene dayalı birlikteliklerle devam ettirmeye önem veriyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@