banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Üretim prosesleri için projelerini optimum çözümlerle dizayn ediyor

Proseste kullanılacak her enstrümanın önem taşıdığına değinen Weizen Otomasyon Genel Müdürü Osman Keçeli, prosesin her aşamasında yüksek hassasiyetli ve büyük maliyetli enstrümanlar kullanılamayacağını hatırlatarak projelendirme aşaması öncesinde yapılan saha ziyaretlerinde ihtiyaçları tek tek belirleyerek optimum çözümlerle projelerini dizayn ettiklerini vurguluyor.

Röportajlar 06.11.2023, 10:05 Serkan KIRAÇ
155
Üretim prosesleri için projelerini optimum çözümlerle dizayn ediyor

25 yılı aşkın satış, mühendislik ve danışmanlık tecrübesine sahip Weizen Otomasyon’un kimya üretim proseslerindeki güncel projelerinin detayları ve sektörün zorlu saha şartlarına yönelik çözüm ve ürünleri üzerine Osman Keçeli ile kapsamlı bir röportaj gerçekleştirme fırsatı bulduk. Detaylar söyleşimizde, keyifli okumalar…

Kimya sektöründe üretim gerçekleştiren markaların günümüz talepleri ve gündemleri nelerdir?
Son dönemlerdeki olumlu gelişmelere rağmen, sürdürülebilir büyümeyi başarmak Türkiye kimya sektörü için hâlâ bir zorluk olarak önümüzde çıkıyor. Türkiye kimya sanayisi; Türkiye’nin maliyet avantajı, başlıca tüketim pazarlarına coğrafi yakınlığı, küresel tedarik zincirlerindeki aksaklıklar, inovasyon ve değişen yasal düzenlemeler sayesinde 2022 yılında bir önceki yıla göre %40’lık kayda değer bir büyüme gerçekleştirdi. Bu büyüme 2023 yılında da devam etmektedir ve sonraki yıllarda da devam etmesi beklenmektedir.

Kimya üretim prosesinde markanızın son dönemde gerçekleştirdiği proje örnekleri nelerdir?
Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; Weizen Otomasyon, müşterilerinin teknik olarak zorlu endüstriyel ve altyapı projelerini başarıyla yürütmelerine yardımcı olan proses kontrol ve otomasyon konusunda 25 yılı aşkın tecrübeye sahip bir satış, mühendislik ve danışmanlık firmasıdır.

Weizen Otomasyon firması olarak son zamanlarda gerçekleştirdiğimiz en güzel proje Türkiye’de özel sektörde yapılan ilk barut tesisi projesidir. Firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladığımızdan dolayı şu an için adını maalesef telaffuz edmiyoruz. Bu projede kullanılacak tüm enstrümanlar firmamızın sahip olduğu mümessillik firmaları ve partnerlerimizin enstrümanları tarafından tedarik edilmiştir.

Bu proseslerde öncelik verdiğiniz konular nelerdir? Weizen ürün ve çözümleriyle bu konuda ne tür avantajlar sunuyor?
Bildiğiniz üzere adından da anlaşılacağı gibi barut üretimi çok tehlikeli bir proses olduğundan dolayı kullanılacak enstrümanların ATEX, SIL gibi sertifikalara sahip olması büyük önem arz etmektedir.  Weizen Otomasyon olarak sunduğumuz en büyük avantaj bu konuda tecrübeli ve yılların deneyimine sahip uzman ekibimiz ile tüm enstrümanları büyük bir hassasiyet ile seçebilmemizdir.  

Kimya sektöründeki hangi alanlarda çözüm ve ürünlerinizle yer alıyorsunuz? Bu proseslere özel ürün gruplarınızı kısaca tanıyabilir miyiz?
Kimya sektörünün hemen hemen tüm alanlarında çözümler sunuyor ve üretimde ihtiyaç duyulan tüm enstrümanları tedarik ediyor, montajını ve kalibrasyonunu yapıyor ve devreye alıyoruz. Kısaca ürün gruplarını söyleyecek olursak; basınç transmiterleri, sıcaklık transmiterleri, seviye transmiterleri, analiz cihazları, akış metreler, on-off vanalar, kontrol vanaları, manuel vanalar ve kontrol sistemlerini (PLC-DCS) sayabiliriz.

Örneklediğiniz proje ve çözümler ile tesislere ne tür avantajlar sağlanmış oldu?
En önemli yeteneğimiz ekip olarak büyük bir tecrübeye sahip olmamız rakiplerimizin ürünlerini çok iyi tanımamızdır. Aslında rakip demek istemiyorum çünkü onlar aynı zamanda bizim partnerlerimizdir ve ürün portföylerinde bulunan enstrümanların bazıları gerçekten çok kaliteli ve kendini ispat etmiş ürünlerdir. Bizde zaten bu gibi durumlarda müşterilerimize en doğru çözümü sunmak için onlarla iletişim halinde olup ilgili cihazlarını projelerimizde kullanmaya çalışıyoruz.

Proje için doğru ekipman seçiminin önemi nedir, size gelen talep sonrasında hangi konularda ve noktalarda keşif gerçekleştiriyorsunuz?
Bir projede ekipman seçimi en önemli parametredir. Bunu şu şekilde açıklamak sanırım doğru olacaktır; Ne kadar güçlü bir orduya sahip olursanız olun, doğru seçilmiş mühimmatınız ve araçlarınız yok ise girdiğiniz savaşı kazanma şansınız yoktur. Cihazların seçimi de bu yüzden çok önemlidir. Ne kadar iyi bir kontrol sisteminiz olursa olsun ya da ne kadar büyük bir know-how’a sahip olursanız olun doğru ekipmanları kullanmadığınız sürece istediğiniz kalitede ürünü üretmeniz mümkün olmayacaktır. Bu yüzden hedefimiz proje bize geldiği zaman teknik speklere bakarak enstrümanları seçip müşteriye teklif vermek değildir.

Proje firmalarına da haksızlık yapmak istemiyorum ancak zaman zaman bazı enstrümanlar doğru bir şekilde belirlenemeyebiliyor ve bu da yanlış tekliflendirmelere neden oluyor. Bu yüzden de Weizen Otomasyon olarak önceliğimiz ilk olarak müşterilerimizden randevu alıp prosesleri hakkında detaylı konuşmak ve doğru entrümanı belirlemektir. Bunun için saha ziyareti gerekiyorsa saha ziyareti yapıyoruz, ya da ilgili referanslar gerekiyorsa ilgili referansları bulup çözüm sunuyoruz.  

Projenin kapsamını prosesin hangi parametrelerini gözlemleyerek belirliyorsunuz?
Proseste kullanılacak her enstrüman elbette çok önemlidir. Ancak bu demek değildir ki prosesin her aşamasında en hassas cihazı kullanmak ya da kullanmamak gerekir. Bunun için en önemli kriter hem bizlerin hem de müşterimizin tecrübeleridir. Yaptığımız toplantılarda bunları gerekirse tek tek değerlendirip müşterimiz ile en optimum cihaza karar veriyoruz.

Önümüzdeki dönemde bu sektörde yeni bir alan ya da proses için hizmet planınız bulunuyor mu? Yeni distribütörlük, bayilik, ürün, çözüm, yapılanma ya da yatırım planlarınız var mıdır ajandanızda?
Sahip olduğumuz distiribütörlükler, bayilikler ve partnerlerimizin ürünleri ile hemen hemen her konuda müşterilerimize destek sunabiliyoruz. Amacımız müşterilere ürün satmaktansa onlara doğru çözümleri sunmak ve tesislerini sağlıklı ve güvenilir bir şeklilde devreye almalarına yardımcı olmaktır. Dolayısı ile şu an için yeni bayilik ve dsttribütörlük arayışında değiliz. Ancak dediğim gibi hedefimiz çözüm yaratmaktır ve bununla ilgili insan gücümüzü geliştirmeyi ön plana çıkarıyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Misyon ve vizyonumuzdan bahsetmek isterim. Weizen Otomasyon olarak misyonumuz, kaliteli enstrümanlar ve yüksek nitelikli prosess çözümleri sunarak müşterilerimizin iş yükünü azaltmak ve yaşam kalitelerine katkıda bulunmaktır. Vizyonumuz ise prosess kontrol dünyasında her endüstriyel firma için güvenilir bir çözüm ortağı ve danışanı olmaktır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@